Kuhano vino se obično veže za neke hladne i zimske dane, ali ovaj napitak trebate probati i tokom ljeta, posebno ako ga pripremate na ovaj način.
Sastojci:
700 ml vode
50 g suhih šljiva
70 g grožđica
20 g suhih marelica
80 g kandiranog ananasa
30 g narančine korice
kriške suhe jabuke (čips od jabuke)
750 ml crnog vina
3 štapića cimeta
1 kašika klinčića
50 g badema
100 g smeđeg šećera
1 vanilin šećer
Suho voće potopite u vodu, dobro izmiješajte i ostavite da se namače najmanje sat vremena.
U dublju šerpu naspite što kvalitetnije crno vino, pa mu dodajte štapiće cimeta, klinčiće, bademe, smeđi šećer i vanilin šećer. Sve dobro izmiješajte i kuahajte oko desetak minuta. U kuhano vino možete staviti listove čipsa od jabuke i poslužiti uz suho voće koje ste ocijedili.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.