24.9.2020. 16:35
0
Zbogom ljetu
Ljeto nam je otišlo, ali plodovi poput breskvi su nikad sočnije, pa je pravo vrijeme za kolač s kojim se opraštamo od ljeta. U slast!
Sastojci:

podloga:
200 g keksa 
120 g putera
60 g smeđeg šećera

fil:
1 kg breskvi 
500 ml vode
2 pudinga od vanilije
100 g šećera 
1 vrećica vanilin šećera

krema:
250 ml vrhnja za šlag
2 vrećice vanilin šećera
narendana korica 1 naranče

Najprije pripremite fil. Breskve ogulite, pa ih narežite na manje komade i stavite u šerpu. Pospite šećerom i vanilin šećerom, te prelijte sa pola litre vode. Kuhajte na laganoj vatri 5-10 minuta. Tada 2 vrećice pudinga od vanilije pomiješajte sa malo vode, pa umiješajte u voće. Kada se krema počne zgušnjavati, skinite je s vatre.

Zatim, u samljeveni keks dodajte smeđi šećer i rastopljeni puter. Sve dobro izmiješajte te ravnomjerno rasporedite u okrugli kalup za torte. Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni samo 5 minuta. Izvadite i smanjite temperaturu na 170 stepeni.

Na podlogu od keksa izlijte kremu, pa vratite u rernu i pecite još 10 minuta.

Za to vrijeme napravite kremu. U vrhnje za šlag dodajte vanilin šećer i narendanu koricu 1 naranče, pa sve izmiksajte do željene gustoće. Pečen kolač prelijte kremom i ostavite da se dobro ohladi. Zar nije dobar način da se oprostimo od ljeta?! Tefal, ideje bez kojih ne možete.

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.