24.11.2020. 14:59
0
Salata za sva godišnja doba
Malo povrća u raznim bojama, malo mesa i jednostavni dresing, recept su za salatu koja će vam prijati u svakom godišnjem dobu.
Sastojci:

200 g pureće šunke
150 g graška
100 g matovilca
50 g kukuruza
50 g kiselih krastavaca
1 paradajz

dresing: 
50 ml vode
10 ml sirćeta
1 kašika mješavine začina
10 ml ulja

Za početak skuhajte grašak, ili koristite onaj iz konzerve što će vam dodatno olakšati pripremu. Pureću šunku izrežite na trakice, a paradajz na kockice. Kisele krastavce izrežite na kolutiće.

U manjoj zdjeli pomiješajte vodu, sirće, mješavinu začina i ulje.

Zatim, u veću zdjelu dodajte matovilac, paradajz, kukuruz, krastavce, grašak i šunku, pa sve prelijte dresingom. Sve lagano izmiješajte i poslužite uz tostirani hljeb. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.