Jednostavnost pripreme ovog jela će vas sigurno privući, ali ono što će biti presudno jeste fenomenalan rezultat, a to je mekana, sočna i prekusna piletina.
Sastojci:
500 g pilećih bataka i karabataka
1 veći luk
1 mrkva
1 paradajz
½ stabljike prase
1 kašika senfa
500 ml povrtnog temeljca
origano
mješavina začina
so
biber
Ako ste batake i karabatake kupili u jednom komadu, bilo bi dobro da ih podijelite na zasebne komade. Na malo ulja ih prepržite sa obje strane, da lijepo porumene, pa ih izvadite na tanjur i poklopite.
U istu šerpu, potom dodajte krupnije narezan luk, pa ga dinstajte dok se ne zacakli. Tada dodajte kolutiće mrkve i prase. Ubacite kašiku senfa, te origano, mješavinu začina, so i biber. Sve dobro izmiješajte pa dinstajte par minuta. Na kraju dodajte kockice svježeg paradajza, a po svemu poslažite komade piletine. Sve prelijte povrtnim temeljcem, smanjite vatru, i krčkajte oko 40 minuta uz povremeno lagano miješanje. Ovako pripremljenu piletinu poslužite uz rižu ili solo uz domaći hljeb.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.