12.3.2021. 14:21
0
PiletInka
Kažu da su prvi s uzgojem kikirikija krenuli stare Inke, a s obzirom da upravo ova namirnica igra važnu ulogu u ovom receptu odlučismo našu piletinu nazvati PiletInkom.
Sastojci:

500 g pilećeg filea
100 g slanog kikirikija
100 g šampinjona
50 g susama
3 češnja bijelog luka
so
biber
komadić đumbira
svježi peršun
maslinovo ulje

Pileći file izrežite na manje i deblje šnicle, pa ostavite sa strane. U Tefal sjeckalici usitnite slani kikiriki pomiješan sa susamom. 

Kada se kikiriki fino usitni i pomiješa sa susamom, dodajte češnjeve bijelog luka, komadić đumbira i svježi peršun, pa nastavite miksati u sjeckalici. Sa ovom smjesom pospite meso, po želji posolite i pobiberite, te ulijte maslinovo ulje i sve dobro izmiješajte trudeći se da što više smjese ostane na piletini.

U Tefal OptiGrill stavite dodatak za pečenje, pa manuelno izaberite srednju temperaturu pečenja. Kada se OptiGrill ugrije, stavite meso, poklopite i pržite oko 10 minuta. Tada oko mesa poredajte cijele šampinjone, pa nastavite pržiti oko 5-7 minuta. Uživajte u potpuno drugačijem okusu piletine!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.