17.3.2021. 11:06
0
Janjetina natenane
Za neka jela je jednostavno potrebno vrijeme da ispadnu dobro. Na primjer, ova janjeća plećka traži tri sata “sunčanja” u rerni, ali nakon toga ostaje vam samo da uživate u sočnim mesnim zalogajima.
Sastojci:

1,5 kg janjetine (plećka, rebra, leđa)
so
biber

prilog:

½ ljubičastog luka
par feferona
½ svježeg paradajza
so
biber

Meso dobro nasolite i pobiberite, pa rukama što bolje utrljajte. Na pojedinim mjestima, posebno oko rebara, napravite male rezove kako biste kasnije lakše isjekli meso. Zamotajte ga najprije u papir za pečenje, a potom i u alu foliju. Sve ubacite u rernu, namjestite temperaturu na 170 stepeni i pustite da se peče oko 3 sata. Meso nije potrebno otvarati ni okretati.

Pred kraj pečenja pripremite ukusni povrtni prilog. Na maslinovom ulju prepržite ploškice ljubičastog luka, pa kad omekša dodajte malo feferona, te svježi paradajz s kojeg ste odstranili kožicu. Sve posolite i pobiberite, pa dinstajte dok sve povrće ne bude mekano. Tefal, ideje bez koji ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.