18.11.2021. 15:00
0
Mesna supa
Neko se raduje pitama, pizzama i kolačima, a mi smo tako slabi na supe. Potpuno smo opčinjeni ovim jelom koje je tako potcijenjeno.
Sastojci:

300 g junetine
50 g tjestenine za supu
1 glavica luka
1 mrkva
3 češnja bijelog luka
20 g korijena celera
šareni biber u zrnu
svježi peršun
so

Glavici luka nemojte odstraniti ljusku. Dobro je operite, prerežite na pola i lagano je zapecite u Tefal šerpi. Kada luk lijepo porumeni ulijte 0,5 l tople vode, te dodajte kockice mesa i kolutiće mrkve, pa sve kuhajte oko pola sata.

Tada dodajte zrnca šarenog bibera, sitno nasjeckan bijeli luk i kockice korijena celera, te sitno nasjeckan svježi peršun. Dodajte još 0,5 l tople vode i nastavite kuhati još 20 minuta. Posolite po želji, te dodajte tanku tjesteninu za supu i kuhajte još pet minuta.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.