Pravo je vrijeme za sočnu, mekanu i preukusnu ribu... Došao je lososov trenutak!
Sastojci:
500 g filea lososa
20 ml soja sosa
3 češnja bijelog luka
svježi peršun
komadić đumbira
korica limuna
1 kašika meda
1 kašika ulja
biber
so
pire:
250 g krompira
20 g korijena celera
50 putera
100 g cvekle iz tegle
so
Krompir izrežite na kockice, pa ga sa kockicama celera i solju stavite u hladnu vodu i kuhajte 20 minuta. Ostavite sa strane.
U
Tefal Actifry fritezu najprije uspite soja sos, pa dodajte jednake komade filea lososa. Ubacite, potom, i bijeli luk, sitno nasjeckan svježi peršun, kockice svježeg đumbira i koricu limuna. Posolite, pobiberite i prelijte sa samo jednom kašikom ulja i pecite sve 10 minuta.
Dok se losos kuha, napravite pire. Skuhani krompir i celer prebacite u dublju i užu zdjelu, pa im dodajte puter i cveklu iz tegle. Tefal štapnim mikserom izradite kremasti pire i poslužite uz sočne komade lososa.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.