Pored mirisa i okusa, ono što nas privlači hrani jesu i boje. Ovaj prirodno obojeni rižoto je magičan za oči i blagotvoran za nepce.
Sastojci:
100 g riže
150 g gorgonzole
100 g purećih dimljenih prsa
½ glavice ljubičastog kupusa
1 luk
2 češnja bijelog luka
300 ml povrtnog temeljca
½ stabljike prase
svježi peršun
Luk isjecite na što tanje ploškice, pa ga kratko prepržite. Kupus možete izrendati, što je lakša varijanta, a možete ga i tanko narezati, za šta vam je potreban dobro oštar nož. Tanko narezan kupus dodajte luku, pa sve dinstajte 5-7 minuta da povrće omekša.
Dio kupusa, zatim prebacite u povrtni temeljac, pa ga izmiksajte štapnim mikserom kako biste dobili ljubičastu smjesu. Ostavite je sa strane. Kupusu i luku, potom, dodajte kolutiće prase, te svježi peršun i rižu. Lagano sve dinstajte kako bi se riža što bolje povezala sa ostalim namirnicama, pa prelijte sa ljubičastom smjesom i krčkajte oko 10-12 minuta.
Pred kraj dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i kockice gorgonzole, pa sve lagano izmiješajte i skinite s vatre. Tada dodajte trakice purećih dimljenih prsa i poslužite toplo.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.