S vana biste rekli da je riječ o običnom muffinu, ali kada ga zagrizete, a u usta vam se izlije preukusna krema, onda ostanete, doslovno bez teksta i samo želite još... i još... i još!
Sastojci:
200 g putera
150 g bijele čokolade
200 g šećera
250 g kesten pirea
200 g brašna
50 g meda
4 žumanca
4 jaja
pistacija za posipanje
U šerpici otopite puter na laganoj vatri, pa dodajte bijelu čokoladu i med. Lagano miješajte kako bi se smjesa sjedinila. Ne dozvolite da smjesa proključa, nego kada bude dovoljno zagrijana, skinite je s vatre i nastavite miješati da se puter i čokolada što bolje povežu. Ostavite sa strane.
U većoj zdjeli pjenasto izmiksajte jaja, žumanca i šećer. Potom, u smjesu umiksajte kesten pire sobne temperature, a zatim i smjesu od bijele čokolade i putera. Na kraju u smjesu postepeno umiksajte brašno.
Sa dobivenom smjesom napunite kalupe za muffine malo više od pola, pa sve pospite nasjeckanim pistacijama. Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.