1.3.2017. 10:10
0
Brza poslastica - Punjene naranče
Sigurno vam se desilo da dok gledate televizor, čitate knjigu ili surfate po netu, na um padne nešto slatko, ali poslastice ni za lijeka. Ne klonite duhom, recept za punjene naranče mogao bi biti idealno rješenje.
Sastojci:

naranče 
300 ml mlijeka
šlag krema
sok naranče
pinjoli
rendana čokolada

Recept za ovu brzu poslasticu je zaista jednostavan, a krajnji rezultat će razgaliti vaša nepca. Sve što vam je potrebno jesu naranče, kojima odrežete vrhove, a zatim ih prepolovite i dobro iscijedite. Prazne kore od naranči ne bacajte, jer će vam poslužiti kao zdjelice za jednostavan, a ukusan desert.

U zdjeli, potom, pomiješajte mlijeko, šlag kremu i iscijeđeni sok naranče te miksajte najvećom brzinom 2-3 minute, dok ne dobijete čvrsti snijeg. U zdjelice od naranče po dnu stavite pinjole (koje prethodno možete malo popeći u tavi kako bi do izražaja došla njihova posebna aroma), pa ih bogato prekrijte pripremljenim šlagom. Umjesto pinjola možete koristiti nasjeckane bademe, lješnjake ili orahe.

Za još ljepši izgled i okus vašeg deserta na kraju sve pospite naribanom mliječnom čokoladom, čokoladnim mrvicama, ili kakaom u prahu. Sa ovom poslasticom možete počastiti i nenajavljene goste.

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.