15.3.2017. 10:03
0
Grilovana punjena skuša
Iako joj ime ne zvuči suviše privlačno, meso skuše je cijenjeno među gastronomima. Osim toga, to je riba koja važi za jedan od najboljih izvora omega-3 masnih kiselina.
Sastojci:

800 g skuše 

Nadjev
1 kašika prezle
80 g nasjeckanih pinjola
2 kašike mješavine začina
2 sitno nasjeckana česnja bijelog luka
2 kašike nasjeckanog peršuna
100 ml maslinovog ulja
2 kašike limunovog soka

Nutricionisti savjetuju da riba mora biti obavezan dio naše prehrane, a mi smo se danas odlučili za punjenu skušu koju je jednostavno pripremiti kod kuće. U ribarnici zamolite da vam očiste skušu, tako da vama ostaje samo da pripremite smjesu za punjenje i ispečete ribu. Dakle, sa vrlo malo truda dobit ćete odlične rezultate.

Priprema nadjeva koji će obogatiti okus skuše je također vrlo jednostavna, a ono što je bitno jeste da dobro usitnite pinjole i bijeli luk kako bi vam bilo lakše puniti ribu. Dakle, kada fino pomiješate sve sastojke za nadjev bogato popunite unutrašnjost skuše, a prije stavljanja na gril tavu ribu s vana možete poprskati limunovim sokom.

Mada u uputstvu stoji kako gril tave nije potrebno mastiti, naša preporuka je da ipak tavu prije pečenja premažete maslinovim uljem, a ribu stavite na pečenje tek kada se tava dobro ugrije. Poslije 4-5 minuta ribu okrenite i dok se peče slobodno je premazujte uljem. Ribu nemojte peći duže od 5 minuta jer će se njeno osjetljivo meso previše isušiti i time biste mogli umanjiti kvalitet ovog recepta. Skušu možete poslužiti uz grilovani krompir, ili krompir salatu.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.