17.3.2017. 11:09
0
Mesna štruca u lisnatom tijestu
Današnje jelo je nešto poput fino upakovanog poklona. Imamo hrskavo lisnato tijesto u kojem se sakrilo mnogo lijepih sastojaka. U nastavku otkrijte o čemu se radi.
Sastojci:

1 pakovanje lisnatog tijesta 
2 kašike ulja
1 glavica luka 
1 kašičica mljevene slatke paprike 
500 g faširanog mesa
1 kašika mješavine začina
1 kašika nasjeckanog peršuna 
biber
2 jaja 
2 kašike senfa 
3 kuhana jaja 
1 jaje za premazivanje

Pošto su lisnata tijesta uglavnom smrznuta, možda je najbolje da prije nego počnete s pripremom ovog recepta, izvadite tijesto na sobnu temperaturu i pustite da se lagano odmrzava. Potom, u ključalu vodu stavite tri jaja i kuhajte ih 10 minuta.

Za to vrijeme pripremite nadjev i to na način da najprije popržite luk na ulju i začinite ga slatkom paprikom. Ljubitelji pikantnog mogu koristiti i ljutu papriku. Zatim dodajte faširano meso i što bolje ga pomiješajte s lukom, a onda začinite s mješavinom začina, peršunom i biberom. Pustite sve da se lagano dinsta 20 minuta, a ukoliko vam se smjesa počne lijepiti za tavu, slobodno dodajte malo vode. Nadjev izvadite u zdjelu i kada se malo ohladi dodajte mu razmućena jaja

Lisnato tijesto razvaljajte na dimenziju tepsije u kojoj ćete peći štrucu, pa jednu polovinu tijesta bogato namažite senfom. Zatim na sredinu tijesta rasporedite smjesu od mesa, a po njoj onda dodajte nasjeckana kuhana jaja. Prije preklapanja tijesta, od kojeg trebate dobiti oblik štruce, njegove krajeve premažite razmućenim jajem kako se tijesto ne bi odvojilo, a nadjev ne bi iscurio. Štrucu, potom, prebacite u nauljenu tepsiju i premažite ostatkom razmućenog jaja. Zagrijte rernu na 200º i pecite oko 35 minuta.
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.