Ovo je desert koji čak ne morate ni žvakati. Samo pustite da vam se slatka i ukusna pjena istopi u ustima i doživite nirvanu.
Sastojci:
25 g putera
200 g tamne čokolade
1 kašika likera Pina Colada
5 jaja
2 vanilin šećera
100 g šećera
125 ml slatkog vrhnja
25 g kandiranih naranči
25 g sjeckanih oraha
Pravi mousse nije lako napraviti, ali kada ga pripremite nekoliko puta, vrlo lako ćete postati majstor u ovoj „disciplini“. Najprije na pari istopite puter, pa mu dodajte čokoladu koju treba isjeckati na što manje kockice. Zatim ubacite liker i pustite da se sve lagano topi. Promiješajte i ako su se čokolada i puter sjedinili dodajte u smjesu izmućena žumanaca i vanilin šećer. Dobro ih umiješajte u smjesu, pa ubacite obični šećer i kuhajte lagano na pari, dok se šećer u potpunosti ne otopi. Kod ovog procesa je bitno paziti da posuda u kojoj se topi čokoloda ne dodiruje vodu koja ključa.
U posebnoj zdjeli umutite bjelanca i prstohvat soli. Miksajte dok ne dobijete čvrst snijeg. Slatko vrhnje također mutite u zasebnoj zdjeli, pa kad dobijete kremasti šlag, lagano ga pomiješajte sa smjesom od bjelanaca. U tu smjesu na kraju dodajte rastopljenu čokoladu, ali miješajte vrlo lagano kako bi vam smjesa ostala izdašna i vazdušasta.
Mousse ostavite u frižider na hlađenje od nekoliko sati, a potom ga servirajte u zdjelice ili male široke čaše. Ako pak želite da obogatite svoj mousse, prije hlađenja u njega možete umiješati kandirane naranče i sjeckane orahe. Kako god, sigurni smo da ćete uživati u svakom zalogaju ove poslastice.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.