29.5.2017. 17:16
1
Uljevak od tikvica
Tikvice danas možete naći u skoro svako doba godine, pa je ovo jedan od onih recepata koji će vam dobro doći kad ne znate šta biste za ručak, ili večeru.
Sastojci:

450 g tikvica
150 g brašna
70 g parmezana
3 jaja
1/2 vrećice praška za pecivo
1 komad mladog luka
začini
50 g putera
100 ml mlijeka

Uljevak spada u jela koja se lako prave, a većina ih obožava. Da je tako uvjerit ćete se ako isprobate recept koji nam je i ovog puta pripremio Žarko Marić.

Tikvice ogulite, ili ako su baš mlade možete i ostaviti koricu, pa ih nasjeckajte na kockice. Zatim, dodajte glavicu mladog luka, parmezan, jaja, puter, mlijeko i začine. Sve fino izmješajte, pa u smjesu dodajte prosijano brašno sa praškom za pecivo.

Trebalo bi da dobijete malo gušću smjesu od one za palačinke, a ako vam je smjesa pregusta slobodno dodajte još malo mlijeka. Tepsiju nauljite, ili je obložite papirom za pečenje, pa u nju izlijte smjesu. Uljevak pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata.

Ovaj ukusni obrok ide odlično uz sezonsku salatu, ili ajran.

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
 
 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.