15.6.2017. 11:32
1
Rolovano punjeno pile
Za razliku od prethodnih recepata, koji su bili vrlo jednostavni, Žarko Marić se danas dodatno potrudio pa je pripremio pile, i to ne obično, već punjeno, pa još rolovano. Jelo sa kojim možete počastiti i najzahtjevnije goste.
Sastojci:

1 otkošteno pile
100 g suhog mesa
150 g šampinjona
300 g mladog krompira
1 crvena paprika
1 kašika ulja
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike mješavine začina
so
biber

Dakle, riječ je o malo zahtjevnijem receptu, ali kada probate konačni rezultat, shvatit ćete da se sav trud isplatio. Za početak odvojite pile od kostiju, ali tako da ostane cijelo (a kako se to radi, pogledajte uskoro u jednoj od narednih Kuh Poh epizoda).

Nakon toga, u tavi na laganoj vatri kratko prepržite šampinjone i začinite ih. Pile raširite po radnoj površini, i lagano ga začinite, pa u sredinu poslažite, najprije tanko rezane komade suhog mesa, a po njima i ispržene šampinjone. Pile, zatim, zarolajte pazeći da suho meso i gljive ostanu unutar mesa. Tako zarolano pile zamotajte u foliju i stavite u tepsiju.

Da biste imali i prikladan prilog uz ovo jelo, na foliju poredajte krompir i papriku isječene na krupnije komade i cijele šampinjone. Sve začinite i polijte maslinovim uljem, pa zamotajte u foliju i dodajte u tepsiju u kojoj ćete peći pile.

Sve ide u rernu na 180 stepeni i peče se oko sat vremena. Ovako pripremljeno pile je nova dimenzija piletine koju ćete, sasvim sigurno, ponovo praviti. 
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.