Svi ste čuli za ples lambada, a i pjesma je bila svojevrsni hit. Mi imamo hit i za vaše nepce, a kada ih jednom napravite, u lambada ploškama ćete uživati stalno. Posebno oni najmlađi.
Sastojci:
biskvit:
4 jaja
4 kašike vruće vode
1
Dr. Oetker vanilin šećer
150 g šećera
80 g pšeničnog brašna
80 g
Dr. Oetker Gustina
2
Dr. Oetker Backin praška za pecivo
150 ml soka od naranče
krema od naranče:
2 omota
Dr. Oetker praška za puding s okusom vanilije
850 ml soka od naranče
nadjev:
500 g vrhnja za šlag
2 omota
Dr. Oetker Kremfixa
2 omota
Dr. Oetker vanilin šećera
Kao kod pripreme brojnih drugi kolača i slastica i za Lambada ploške vam je potrebna mala pomoć Dr. Oetkera.
Najprije napravite biskvit. Miskerom na najvećoj brzini oko jedne minute pjenasto umutite jaja i vodu. Zatim, pomiješajte
Dr. Oetker vanilin šećer i obični šećer, dodajte u smjesu, pa mutite još dvije minute.
Pomiješajte brašno, Gustin i prašak za pecivo, te uspite u kremu od jaja. Miksajte na najnižoj brzini dok se krema ne poveže. Sve izlijte u tepsiju, ili kalup za kolače, i pecite u rerni oko 10 minuta.
Dok se biskvit peče, pripremite kremu od naranče. Pomiješajte
Dr. Oetker prašak za puding s okusom vanilije sa šećerom i sokom od naranče i skuhajte prema uputama na omotu. Ostavite puding da se ohladi, ali ga povremeno promiješajte.
Kada biskvit izvadite iz rerne, najprije ga prelijte sa 150 ml soka, a potom lopaticom izlijte kremu od naranče i poravnajte je. Kolač ostavite da se hladi.
Na kraju napravite nadjev, za koji vam je potrebno da
Dr. Oetker Kremfix, vrhnje za šlag i
Dr. Oetker vanilin šećer umiksate u čvrsti snijeg koji ćete, potom, valovito rasporediti po kolaču.
Lambada ploške ostvite da se ohlade, a prije serviranja dodatno ih možete ukrasiti čokoladnim dekoracijama koje, također, možete pronaći među proizvodima Dr. Oetkera.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.