23.6.2017. 15:44
0
„Cvijeće na balkonu“ za kojim će se svi otimati
Kakve veze imaju cvijeće na balkonu i kolači saznat ćete zahvaljujući receptu za čiju realizaciju nam je bila neophodna pomoć Dr. Oetkera. Naše „cvijeće na balkonu“ je slatko i ukusno, pa će se za njega svi otimati.
Sastojci:

tijesto „sve u 1“:
75 g pšeničnog brašna
1 Dr. Oetker Original Backin prašak za pecivo
1 Dr. Oetker Limun šećer
75 g šećera
100 g margarina
2 jaja

ukrašavanje:
100 g Dr. Oetker gotovog Fondant dekora zelene boje
šećer u prahu
200 g vrhnja za šlag
1 Dr. Oetker Vanilin šećer
1 Dr. Oetker Kremfix
2 Dr. Oetker boje za kolače

Zvijezde „cvijeća na balkonu“ su zapravo muffini, pa je ovaj recept najbolje započeti od njihove pripreme. U dubljoj zdjeli pomiješajte brašno i Dr. Oetker Original Backin prašak za pecivo, a potom dodajte Dr. Oetker Limun šećer, obični šećer, margarin i jaja. Mikser stavite na najnižu brzinu i lagano miksajte da se svi sastojci sjedine, a zatim, stavite na najveću brzinu i miksajte oko dvije minute, odnosno dok ne dobijete glatko tijesto.

Tijesto ravnomjerno raspodjelite u kalupe za muffine, a da biste si olakšali taj proces najbolje je da kesicu za zamrzavanje napunite smjesom, dobro je zatvorite i odrežete jedan vrh kroz koji ćete ististnuti tijesto. Muffine pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta, ali ih tek poslije 10 minuta izvadite iz kalupa i ostavite da se hlade na rešetki.

Za to vrijeme pripremite ukrase koji će od vaših običnih kolačića napraviti pravu senzaciju. Zelenu fondant masu tanko izvaljajte na radnoj površini koju ste prethodno posuli šećerom u prahu, pa kalupom u obliku cvijeta napravite latice.

Od vrhnja za šlag, Dr. Oetker Vanilin šećera i Dr. Oetker Kremfixa utucite čvrst snijeg, pa šlag koji ste dobili podijelite ravnomjerno u dvije zdjele. U jedan šlag dodajte crvenu, a u drugi žutu Dr. Oetker boju za kolače. Zatim, žuti šlag napunite u vrećicu za ukrašavanje sa zvjezdastim nastavkom, te polovinu muffina ukrasite spiralama. Crveni šlag stavite u vrećicu za ukrašavanje i preostalu polovinu kolača ukrasite tačkama. Latice koje ste dobili od fondant mase podijelite na osam dijelova i stavite po četiri komada na muffine u obliku listova.

Gotov četvrtasti čokoladni biskvit iskoristite kao saksiju, pa na njega poredajte preostale latice od fondanta. Zatim, osam muffina poslažite po laticama, a nekoliko muffina nabodite na drvene štapiće i umetnite u čokoladni kolač. Preostale muffine posložite oko kolača i dobit ćete slatko i ukusno „cvijeće na balkonu“ s kojim možete ukrasiti svaku trpezu, a posebno blagdansku.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.