24.6.2017. 10:57
0
Bezglutenski kolač s pudingom i jagodama
Danas je sve više ljudi koji su alergični na gluten, ali, na sreću po njih, veći je i izbor recepata za bezglutensku ishranu. Uz malu pomoć Dr. Oetkera danas smo napravili i bezglutensku poslasticu u kojoj će uživati i oni koji nemaju problem sa alergijama.
Sastojci:

Biskvit s palentom:
5 jaja
200 g čokolade za kuhanje
70 ml ulja
100 g šećera
80 g palente
malo soli

puding krema:
1 Dr. Oetker pudnig sa okusom čokolade bez glutena
200 g svježih jagoda

Čokoladu otopite na pari, pa je ostavite sa strane da se malo ohladi. Razdvojite bjelanca i žumanca, pa od bjelanaca napravite čvrst snijeg. U žumanca dodajte šećer, pa ih pjenasto umutite. Dodajte, zatim, ulje i rastopljenju čokoladu i miksajte dok ne dobijete glatku kremu.

U tu smjesu postepeno dodajite palentu i šlag, i miješajte lagano sa špatulom kako bi smjesa ostala vazdušasta i prozračna. Kada se sve sjedini, smjesu izlijte u kalup za torte i pecite u rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta.
 
Kremu za ovaj kolač napravite od bezglutenskog Dr. Oetker pudnig sa okusom čokolade koji treba napraviti prema uputsvu na omotu. Jagode operite, dobro posušite i isjecite na pola.

Toplim pudingom prelijte biskvit i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Kasnije po kremi poslažite polovice jagoda i sve pospite naribanom čokoladom. Kolač poslužite tek kada se dobro ohladi u frižideru.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.