16.10.2017. 10:50
0
Crni menta kolač
Neki kolači su tako jednostavni za napraviti, a tako ukusni, da biste ih pravili skoro svaki dan. Upravo je takav kolač od mente koji je i ovog puta, uz pomoć Tefala, pripremio Žarko Marić.
Sastojci:

200 g crne čokolade 
50 g putera
4 jaja
50 g šećera 
prstohvat soli
20 g kakao praha
½ kašičice praška za pecivo 
listići svježe mente

Pola količine čokolade rastopite na pari sa puterom, pa kad se sastojci sjedine skinuti s vatre. Desetak listića mente možete sitno nasjeći pa dodati u smjesu. U posebnoj zdjeli izmiksajte žumanca i šećer, pa u njih dodajte čokoladnu smjesu i lagano izmiješajte.

Bjelanca sa prstohvatom soli izmiksajte u čvrst snijeg, pa ga postepeno i lagano dodajte u čokoladnu smjesu. Tako pripremljenu smjesu izlijte u manju pravougaonu tepsiju ili kalup i pecita na 160 stepeni oko 40 minuta. Zahvaljujući izuzetno praktičnim Tefal proizvodima sa neprijanjajućom oblogom, za pečenje vašeg kolača nije potrebna upotreba papira za pečenje.

Dok se kolač peče, ostatak čokolade otopite na pari i ostavite da se malo ohladi. Pečen kolač prelijte čokoladom i pospite sa svježim listićima mente. Ako svoj kolač želite dodatno ukrasiti, možete ga posuti šećerom u prahu.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.