15.12.2017. 7:47
0
Varivo od ječma i leće
Toplo i na kašiku, to su jela koja se traže tokom hladnih dana. Stoga je Žarko Marić odlučio podijeliti s nama još jedan jednostavni recept za jelo koje hrani i grije dušu.
Sastojci:

2 kašike ulja
1 luk
1 mrkva
50 g suhog mesa
1 šolja leće
1 šolja ječma
1 korijen peršuna
1 kašika majčine dušice
so
500 ml vode

Zagrijte ulje, pa izdinstaje sitno nasjeckan luk i kockice mrkve. Zatim, dodajte sitne komadiće suhog mesa (masnijeg) i dinstajte nekoliko minuta.

U sve dodajte leću i ječam, začinite i dinstajte dok se sve ne sjedini. Zalijte sa toplom vodom i ostavite da kuha oko sat vremena na laganoj vatri. Povremeno promiješajte, a po želji u vaše varivo možete dodati i malo ljute mljevene paprike. U pripremi ovog jela Žarki je i ovoga puta pomogao njegov prijatelj Tefal.
 
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Redakcija
T:
F:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.