30.1.2018. 12:46
0
Kiseli kupus i suho meso u pogači
Kombinacija kiselog kupusa i suhog mesa je jedna od onih zbog koje bi voljeli da imamo veći stomak pa da nam može više stati. E, sad kad sve to još, kao Žarko Marić, umotate u pogaču... Ne možete ni zamisliti!
Sastojci:

tijesto:
500 g brašna 
kvasac
so
šećer
ulje
topla voda 
mlijeko 

nadjev:
ulje
300 g kiselog kupusa 
biber
150 g suhog mesa

Najprije zamijesite tijesto. Malo brašna pomiješajte s kvascem, šećerom i soli, pa dodajte toplo mlijeko. Pustite da kvasac odreaguje, pa ga ulijte u brašno. Dodajte malo ulja i postepeno dodajite vodu, kako vam tijestno ne bi ispalo prerijetko. Kada se počne odvajati od rubova zdjele u kojoj ste ga mijesili, prekrijte ga krpom, ili prozirnom folijom i ostavite na toplo da nadolazi.

Za to vrijeme kiseli kupus izrežite na trakice, pa ga izdinstajte na ulju. Dovoljno je samo da ga fino pobiberite, jer je kiseli kupus već slan.

Kada tijesto nadođe, razvaljajte ga na pobrašnjenoj površni u oblik pravougaonika na debljinu od 1 cm. Po sredini tijesta poredajte izdinstani kiseli kupus, a po njemu poredajte deblje kriške suhog mesa. Krajeve tijesta prevucite preko nadjeva tako da dobijete rolat. Pogaču pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 220 stepeni dok fino ne porumeni, otprilike oko 20 minuta. Žarki je i ovoga puta pomogao Tefal.


KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.