31.1.2018. 10:29
0
Pureća štruca s gljivama
Pureće meso sadrži malo masti i lako je probavljiva namirnica, pa je idealan sastojak za mesnu štrucu. Žarko Marić je u sve to dodao bukovača i šampinjona što je ovo jelo učinilo pravom poslasticom.
Sastojci:

500 g faširane puretine 
100 g bukovača
500 g zlatnih šampinjona
1 luk
1 jaje
mješavina začina
so
biber
ulje
prezla

Na ulju prepržite luk, pa dodajte sitnije narezane bukovače i šampinjone, začinite i kratko izdinstajte.

U posebnoj, dubljoj zdjeli pomiješajte faširanom pureće meso i jaje, pa u to dodajte izdinstane gljive. Da bi se smjesa za štrucu što bolje povezala dodajte prezlu i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Mesnu smjesu prebacite u vatrostalnu zdjelu, ili kalup, fino je poravnajte, pa stavite da se peče na 200 stepeni oko pola sata. Kao i do sada, Žarki je u pripremi ovog jela pomogao Tefal.

Uz ovo light jelo možete poslužiti kuhano povrće ili rižu.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.