Pureće meso sadrži malo masti i lako je probavljiva namirnica, pa je idealan sastojak za mesnu štrucu. Žarko Marić je u sve to dodao bukovača i šampinjona što je ovo jelo učinilo pravom poslasticom.
Sastojci:
500 g faširane puretine
100 g bukovača
500 g zlatnih šampinjona
1 luk
1 jaje
mješavina začina
so
biber
ulje
prezla
Na ulju prepržite luk, pa dodajte sitnije narezane bukovače i šampinjone, začinite i kratko izdinstajte.
U posebnoj, dubljoj zdjeli pomiješajte faširanom pureće meso i jaje, pa u to dodajte izdinstane gljive. Da bi se smjesa za štrucu što bolje povezala dodajte prezlu i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Mesnu smjesu prebacite u vatrostalnu zdjelu, ili kalup, fino je poravnajte, pa stavite da se peče na 200 stepeni oko pola sata. Kao i do sada, Žarki je u pripremi ovog jela pomogao
Tefal.
Uz ovo light jelo možete poslužiti kuhano povrće ili rižu.