3.5.2018. 10:50
0
Pileće pitice
Žarko Marić je pripremio još jedan recept za malo drugačiji način spremanja piletine. Uz crvenu papriku, senf i omotač od hrskave jufke dobit ćete neku vrstu pilećeg bureka koji je odličan izbor i za počastiti goste.
Sastojci:

2 kašike ulja
400 – 500 g pilećeg filea
1 svježa crvena paprika
2 češnja bijelog luka
pakovanje jufki za pitu
2 kašike senfa
50 g parmezana
2 kašike peršuna
so
biber
mješavina začina

Pileća prsa podijelite na nekoliko manjih šnicli, pa ih popržite na ulju sa obje strane. Meso izvadite na tanjur, pospite peršunom i začinite po želji. 

Na istom ulju prepržite svježu crvenu papriku izrezanu na trakice pomiješanu sa sitno isjeckanim bijelim lukom. 

Zatim, list jufke presavijte na pola, pa ga po sredini premažite senfom. Stavite komad piletine, te nekoliko trakica paprike, pa sve urolajte u jufku. Napravite onoliko pitica koliko imate šnicli.

Pitice poredajte u tepsiju koju ste ranije pomastili, pa ih pecite na 180 stepeni dok fino ne porumene. Izvadite ih iz rerne, premažite sa malo senfa, pospite narendanim parmezanom i svježim peršunom i vratite kratko ponovo u rernu tek toliko da se sir istopi.

Uz ove pitice možete poslužiti slane namaze ili jogurt. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.