11.5.2018. 9:38
0
Bogata musaka
Musaka vas neće nikada iznevjeriti, posebno ako u nju stavite sastojke koje volite. A ako niste sigurni koja je idealna kombinacija, ovaj recept će vam sigurno pomoći.
Sastojci:

2 kašike ulja
200 g purećeg filea
1 stabljika prase
3 jaja
200 ml vrhnja za kuhanje
300 g krompira
2 tikvice
1 kašika brašna
100 g edamera
100 g mozzarelle
50 g parmezana
20 putera
začini

Krompir stavite u hladnu vodu, posolite i kuhajte oko 10 minuta. Tikvice isijecite na ploške, pa ih kratko izgrilujte u gril tavi.

Pureći file izrežite na kockice, pa ga na ulju kratko prepržite zajedno sa prasom.

Zatim, krompir ogulite, pa ga isijecite također na ploške i poredajte po dnu tepsije koju ste prethodno pomastili. Po krompiru složite tikvice, a potom dodajte meso i prasu. Sve prelijte sa dijelom smjese koju ste prethodno napravili od jaja i vrhnja za kuhanje. 

Po svemu pospipte kašiku brašna, pa dodajte dio narendanog edamer i mozzarelle. Ponovite postupak onoliko puta koliko imate namirnica. Bitno je da završni sloj bude sir i ravnomjerno raspoređeni komadići putera.

Musaku pecite na 180 stepeni oko 20 minuta i poslužite uz jogurti ili miješanu sezonsku salatu. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.