21.6.2018. 11:37
0
Jednostavni rižoto s tikvicama
Postoje jela koja kada jednom napravite i svide vam se, onda ih nekako instinktivno upamtite i počnete ih praviti barem jednom sedmično. Upravo je takav i ovaj rižoto s tikvicama koji je preukusan, a prejednostavan za napraviti.
Sastojci:

2 kašike ulja
½ glavice luka
2 tikvice 
1,5 šolja riže
500 ml povrtnog temeljca
so
biber
svježi peršun

Sa vrlo malo namirnica, koje su vam potrebne da ga napravite, ovaj rižoto spada u jeftina jela, tako da ga možete pripremati kad god „naletite“ na svježe i mlade tikvice.

Dakle, zagrijte ulje, pa kratko prepržite sitno nasjeckan luk. Dodajte tikvice, koje ste isjekli na kockice, začinite ih, pa dinstajte oko 5 minuta. Tada dodajte rižu i fino je izmiješajte s povrćem i pustite kratko da se preprži.

Zatim, sve podlijte sa pola mjere temeljca i kuhajte na laganoj vatri dok tekućina skoro u potpunosti ne ispari. Tada dodajte ostatak temeljca i kuhajte rižoto dok riža ne postane mekana onako kako vi želite.

Pred kraj kuhanja, ako želite vaš rižoto možete obogatiti sa kašikom putera i malo narendanog parmezana. Dodajte sitno nasjeckan svježi peršun i uživajte u laganim i ukusnim zalogajima ovog jednostavnog rižota. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.