25.6.2018. 11:56
0
Voćna uživancija
Od voća se mogu praviti različite slastice, a jedna od onih koja je ukusna i vrlo jednostavna za napraviti jeste voćna uživancija.
Satojci:

4 jabuke
80 g suhih marelica
sok 1 naranče
20 g grožđica
2 kašike meda
1 kašičica cimeta
1 Tefal kašika ulja
vrhnje za šlag

Proces pripreme ovog voćnog deserta umnogome će vam olakšati Tefal, tačnije ActiFry Express friteza s kojom osim hrskavog pomfrita, možete praviti i neodoljive deserte.

Jabuke ogulite, pa ih nasjecite na manje kriške. Marelice isitnite na kockice. 

U fritezu ulijte 1 kašiku ulja, pa dodajte jabuke. Izaberite program za povrće i pecite jabuke 15 minuta. Zatim, dodajte marelice i grožđice, te sok jedne naranče, pa pecite sve još pet minuta. 

U jednoj zdjelici pomiješajte med i cimet, a u drugoj umiksajte vrhnje za šlag u čvrst snijeg.

Voće iz friteze izvadite u manje zdjelice, pa ga prelijte medom i cimetom, te na vrh stavite šlag. Desert stavite na hlađenje i poslužite s listićima svježe mente.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.