Niste znali da se i kobasice mogu puniti? Žarko Marić donosi recept koji će vam otkriti potpuno novu dimenziju pripreme kobaja s grila.
Sastojci:
4 goveđe kobasice
1 stabljika mladog luka
100 g prezle
1 kašika senfa
1 kašika meda
1 kašika barbecue sosa
150 g cheddar sir (ili drugog žutog tvrdog sira)
Najprije napravite nadjev. U posebnoj zdjelici pomiješajte senf, med i barbecue sos, pa u to dodajte sitno nasjeckan mladi luk (bijelo i zeleno) i prezlu. Sve dobro izmiješajte.
Pošto ćete kobasice puniti, najbolje je da nađete što deblje. Razrežite ih po sredini, ali pazeći da ih ne rasiječete do kraja. U „džep“ koji ste napravili, stavite nadjev, pa pripremite gril.
Za savršene rezultate grilovanja, Žarko je i ovoga puta koristio
OptiGrill,
Tefal inovaciju sa ručnim načinom rada koji sadrži četiri nivoa temperatura za beskrajne mogućnosti kuhanja.
Optigrill upalite i odaberite program za pečenje kobasica, pa uljem premažite gril ploče. Kada na svjetlosnom indikatoru zasvijetli ljubičasta boja, stavite napunjene kobasice, i prepustite OptiGrillu da za vas uradi ostatak posla.
Kada svjetlosni indikator pocrveni, vrijeme je za klopu! Kobaje stavite u kifle, koje prethodno također možete blago izgrilovati, pospite ih narendanim žutim sirom i uživajte u roštilju za 10!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.