16.7.2018. 11:21
0
Punjene kobaje s grila
Niste znali da se i kobasice mogu puniti? Žarko Marić donosi recept koji će vam otkriti potpuno novu dimenziju pripreme kobaja s grila.
Sastojci:

4 goveđe kobasice 
1 stabljika mladog luka
100 g prezle
1 kašika senfa
1 kašika meda
1 kašika barbecue sosa
150 g cheddar sir (ili drugog žutog tvrdog sira)

Najprije napravite nadjev. U posebnoj zdjelici pomiješajte senf, med i barbecue sos, pa u to dodajte sitno nasjeckan mladi luk (bijelo i zeleno) i prezlu. Sve dobro izmiješajte.

Pošto ćete kobasice puniti, najbolje je da nađete što deblje. Razrežite ih po sredini, ali pazeći da ih ne rasiječete do kraja. U „džep“ koji ste napravili, stavite nadjev, pa pripremite gril.

Za savršene rezultate grilovanja, Žarko je i ovoga puta koristio OptiGrill, Tefal inovaciju sa ručnim načinom rada koji sadrži četiri nivoa temperatura za beskrajne mogućnosti kuhanja.

Optigrill upalite i odaberite program za pečenje kobasica, pa uljem premažite gril ploče. Kada na svjetlosnom indikatoru zasvijetli ljubičasta boja, stavite napunjene kobasice, i prepustite OptiGrillu da za vas uradi ostatak posla. 

Kada svjetlosni indikator pocrveni, vrijeme je za klopu! Kobaje stavite u kifle, koje prethodno također možete blago izgrilovati, pospite ih narendanim žutim sirom i uživajte u roštilju za 10!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Redakcija
T:
F:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.