1.8.2018. 12:21
0
Veggie burgeri
Slasni burgeri se mogu napraviti, nećete vjerovati, i bez mesa! Povrće pripremljeno na ovaj način će vas očarati.
Sastojci:

200 g karfiola
100 g graha iz konzerve
1 luk 
2 češnja bijelog luka 
100 g žutog sira 
1 jaje 
prezle po potrebi
so
biber
mješavina začina
svježi peršun

U slanoj vodi skuhajte karfiol, pa ga ocijedite. U većoj i dubljoj zdjeli pomiješajte skuhani karfiol i grah iz konzerve, pa ih dobro ispasirajte. Kad dobijete pire, dodajte sitno nasjeckane luk i bijeli luk, te narendani žuti sir (najbolje goude), jaje i začine. Sve dobro umiješajte, pa postepeno dodajite prezlu.

Pokvasite ruke, pa od ove smjese počnite praviti burgere. Ukoliko vam je smjesa rijetka i teško formirate burgere, dodajte slobodno još prezle.

Potrudite te se da vam burgeri budu iste debljine i veličine, kako bi se jednako ispekli, jer ćete ih peći u rerni. Nakon 10-15 minuta u rerni na 200 stepeni, povrtna verzija burgera trebalo bi da je spremna za konzumaciju. Čak ih možete i poslužiti kao klasične burgere u pecivu, sa barbecue sosom i zelenom salatom. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.