6.8.2018. 11:32
0
Povrtna couscous salata s mozzarellom
S ljetom i vrućinama jelovnik se treba prilagoditi organizmu, pa je najbolje pripremati lagane obroke. Prijedlog za jedno takvo jelo je i povrtna couscous salata s mozzarellom.
Sastojci:

250 g couscousa 
200 g graška 
125 g mozzarelle 
2 paradajza 
2 mlada luka 
1 kašika povrtnog temeljca 
3 kašike ulja 
3 kašike sirćeta 
so
biber
svježa menta 

Couscous prelijte vrelom vodom koju ste posolili po želji i ostavite 5-10 minuta. Ukoliko goristite svjež ili zamrznut grašak stavite ga da se kuha. Paradajaz isjeckajte na kockice, a mladi luk na sitne kolutiće.

U posebnoj šerpici skuhajte pola kocke, ili kašiku povrtnog temeljca sa 200 ml vode, pa u to dodajte ulje, sirće, te biber i so.

Mozzarellu isjeckajte na kockice, a svježu mentu fino usitnite.

Zatim, u većoj zdjeli pomiješajte grašak, paradajz, mladi luk i couscous, pa sve prelijte sa temeljcem. Ostavite sve da malo stoji kako bi couscous upio svu tekučinu, pa u salatu dodajte sir i mentu. Blago izmješajte i uživajte u laganim ljetnim zalogajima! Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Redakcija
T:
F:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.