Osim što su dobri u uspostavljanju međunarodnih odnosa, diplomate važe i za velike gurmane. Otuda i naziv za ovo jelo koje će zadovoljiti i najprobirljivija nepca.
Sastojci:
800 g teleće šnicle
4 jaja
400 g usoljene sardine ili dimljene pastrmke
so
biber
brašno, jaja i prezla za pohovanja
ulje za prženje
Šnicle dobro istucite čekićem za meso, pa ih posolite i pobiberite s obje strane. Uvaljajte ih u brašno, potom jaja, te u prezlu. Šnicle pržite u dubljem ulju oko pet minuta sa svake strane, pa ih vadite na papirni ubrus.
Na istom ulju od prženja šnicli možete ispržiti i jaja na oko. A jelo servirajte tako što ćete na tanjur prvo staviti šniclu, preko nje jaje na oko, a sa strane oko 100 grama usoljene sardine, ili dimljene pastrmke. Uz ovaj obilan obrok možete poslužiti i zelenu salatu. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.