14.8.2018. 13:50
0
Diplomatska šnicla
Osim što su dobri u uspostavljanju međunarodnih odnosa, diplomate važe i za velike gurmane. Otuda i naziv za ovo jelo koje će zadovoljiti i najprobirljivija nepca.
Sastojci:

800 g teleće šnicle
4 jaja
400 g usoljene sardine ili dimljene pastrmke
so
biber

brašno, jaja i prezla za pohovanja
ulje za prženje

Šnicle dobro istucite čekićem za meso, pa ih posolite i pobiberite s obje strane. Uvaljajte ih u brašno, potom jaja, te u prezlu. Šnicle pržite u dubljem ulju oko pet minuta sa svake strane, pa ih vadite na papirni ubrus.

Na istom ulju od prženja šnicli možete ispržiti i jaja na oko. A jelo servirajte tako što ćete na tanjur prvo staviti šniclu, preko nje jaje na oko, a sa strane oko 100 grama usoljene sardine, ili dimljene pastrmke. Uz ovaj obilan obrok možete poslužiti i zelenu salatu. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Redakcija
T:
F:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.