Pravi mediteranski recept koji se lagano sprema, a u njemu ćete sigurni smo uživati
Sastojci:
60dkg očišćenih lignji
2 manja patlidžana
2 paprike
2 mrkve
6 krompira
crveni luk
mljeveni crni biber
peršun
sušeni bosiljak
vegeta
sol
25dkg putera
3dl maslinovog ulja
Patlidžan isjeći na kriške i posoliti. Ostaviti ga 30min da pusti vodu tj gorčinu. 2. Narezati na kriške krompir, mrkvu, crveni luk, prethodno odstajali i posušeni patlidžan. Sve zajedno pomiješati te začiniti maslinovim uljem, soli, crnim biberom, suhim peršunom, suhim bosiljkom i vegetom. 3. Lignje očistiti, (možete ih peći i u komadu), začiniti ih u posebnoj posudi maslinovim uljem, soli i biberom. 4. Dodati lignje u posudu sa začinjenim povrćem te sve zajedno dobro izmiješati. Sve isuti na pleh za pečenje i po vrhu dodati komadiće maslaca. 5. Zagrijati pećnicu na 190 stepeni. Peći 30 min, zatim izvaditi i promiješati te peći jos 25 min. 6. Prijatno!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.