13.9.2018. 9:52
0
Napunjena koka
Rijetki su oni koji mogu odoljeti zapečenoj kokoši, a još kada je napunimo povrćem i ljutim papričicama... Ode sve do koske!
Sastojci:

1 cijela kokoš (oko 1,5 kg)
1 kašika senfa
so
mješavina začina
biber

nadjev:
1 mrkva
1 luk
½ korijena celera
list peršun i celera
2 zelene chili papričice

Kokoš najprije isperite pod jakim mlazom vode, pa je dobro posušite. Zatim je bogato pospite solju, pa lagano rukama što bolje utrljajte so. Nakon toga, kokoš pobiberite i pospite sa malo mješavine začina, pa je premažite senfom.

Mrkvu, luk i korijen celera izrežite na sitnije kockice, pomiješajte sa litovima peršuna i celera i time ispunite unutrašnjost kokoši. Višak povrća poredajte pored mesa, te dodajte čitave zelene chili papričice.

Kokoš stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko sat vremena. Piletina pripremljena na ovaj način je sočna, ukusna i blago pikantna. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Redakcija
T:
F:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.