26.9.2018. 10:28
0
Krem supa od koljenice
Teško se bilo šta može porediti sa supom od koljenice, osim možda krem supe od koljenice!
Sastojci:

1 kg teleće koljenice
1 stabljika celera
2-3 korijen peršuna
2-3 mrkve
1 luk
1 crvena paprika
1 kašika chili sjemenke
250 g kukuruza šećerca
so

Kod kupovine teleće koljenice bitno je da tražite prednju koljenicu i da zamolite mesara da vam je podijeli na manje komade kako bi vam meso moglo stati u šerpu.

Na dno veće i šire šerpe poredajte komade koljenice, pa po mesu rasporedite celer, korijen peršuna, mrkvu, luk, papriku i kukuruz. Posolite, te ubacite chili sjemenke (ili svježu chili papričicu), pa sve prelijte vodom i stavite da se kuha najmanje sat vremena. Ako vam meso poslije toga ne bude mekano, slobodno kuhajte dalje dok ne budete zadovoljni mekoćom mesa.

Nakon toga koljenicu izvadite i pustite je da se ohladi. Ostatak supe ispasirajte štapnim mikserom ili u blenderu dok ne dobijete finu kremastu smjesu. Kada se koljenica ohladi, meso odvojite od kosti, pa ga dodajte u supu i još kratko kuhajte. Pri serviranju supu pospite sa sitno nasjeckanim svježim peršunom i krupno mljevenim biberom. Dobar tek želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.