1.10.2018. 16:04
0
Pileća supa iz woka
Malo šta ćeš nas okrijepiti i goditi nepcu kao pileća supa. I više nisu potrebni sati da je napravite... Uz Tefal wok tavu ukusni obrok je gotov za pola sata.
Sastojci:

300 g pilećih prsa
100 g gljiva
1 mrkva
1 stabljika prase
komadić đumbira
4 češnja bijelog luka
100 g tjestenine za supu
500 ml povrtnog temeljca
biber
so

Piletinu isjecite na kockice, a mrkvu i prasu na trakice. Đumbir i bijeli luk fino usitnite. Gljive isjecite na ploške. Kod spremanja jela u wok tavi jako je bitno da uradite dobru pripremu, odnosno da vam sve namirnice budu spremne za kuhanje.

U Tefal wok tavi zagrijte malo ulja, pa ubacite kockice piletine i pržie ih oko 3 minute. Izvadite meso, pa ubacite sitno nasjeckane đumbir i bijeli luk, te pržiti 1 minutu. Tek onda dodajte mrkvu i mladi luk. Pržite 2 minute, pa dodaje gljive i začine. Pržite sve još 3 minute uz neprestano miješanje wok tave. 

U povrće, zatim dodajte piletinu, sve još malo promiješajte, pa prelijte povrtnim temeljcem. Kad provri, ubacite tjesteninu za supu (tanki rezanci) i kuhajte koliko je potrebno da tjestnina bude gotova. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.