5.10.2018. 10:41
0
Krompir salata s hobotnicom
Ova hoba mora da se proba! – pjevušit ćete dok budete pripremali salatu po ovom receptu i jedva čekati da bude gotova.
Sastojci:

1 hobotnica (oko 1,5 kg) 
500 g kuhanog krompira
1 ljubičasti luk
30 g crnih maslina
30 ml maslinovog ulja
lovorov list
svježi peršun
biber
so
sok 1 limuna

Svježu hobotnicu treba staviti u hladnu vodu, dodati par lovorovih listova i plutani čep i pustiti je da se kuha najmanje sat vremena. Naučno objašnjenje zašto se plutani čep stavlja prilikom kuhanja ne postoji, tako da je najvjerovatnije riječ o starinskom običaju po kojem meso hobotnice ispadne mekše. Ukoliko koristite smrznutu hobotnicu, onda je stavite u proključalu vodu.

Nakon što se skuha, hobotnicu izvadite iz vode i stavite u zdjelu s poklopcem i ostavite neko vrijeme što će vam olakšati čišćenje. Krompir izrežite na kocke i kuhajte u slanoj vodi dok ne postane mekan, ali pazite da ga ne prekuhate. Ljubičasti luk isijecite na ploške.

Očišćenu hobotnicu isijecite na sitnije komade, pa ih ubacite u veću i dublju zdjelu. Dodajte krompir, luk, svježi peršun, maslinovo ulje, limunov sok i začinite po želji. Sve dobro izmiješajte i uživajte u svježim okusima mora. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Redakcija
T:
F:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.