12.11.2018. 11:49
0
Sirnica naopačke
Jednostavniji recept za sirnicu od ovog teško da ćete pronaći, a finalni rezultat je fantastičan!
Sastojci:

500 g jufke za pitu
80 g brašna 
100 g kajmaka 
250 g sveježg sira 
500 ml jogurta
5 jaja 
100 ml ulja
1 kašičica sode bikarbone 
2 kašičice soli 

U posebnoj zdjeli pomiješajte „suhe“ sastojke: brašno, so i sodu bikarbonu. U drugoj, većoj zdjeli najprije dobro izmiješajte kajmak i sir, pa u tu smjesu dodajte suhe sastojke. Postepeno ulijevajte jogurt i nastavite miješati dok se svi sastojci ne sjedine. 

Ulupajte jaja, pa ih dodajte u smjesu zajedno sa uljem, i sve još jednom dobro izmiješajte. Jufku isijecite na manje pravougaonike, izgužvajte ih, pa jedan po jedan dodajite u smjesu. Potrudite se da svaki komad jufke podjednako bude prekriven smjesom. Da bi jufka što bolje upila ostavite sve desetak minuta na toplom.

Potom, sve izlijte u okruglu tepsiju i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 45 minuta, odnosno dok sirnica ne porumeni po vašoj želji. Pečenu sirnicu je tada potrebno okrenuti naopačke iznad veće tepsije, ili tanjura, ali tako da ne dotiče dno i ostavite tako otprilike dvadesetak minuta kako bi se pita sama odvojila od tepsije. Sirnicu dodatno možete preliti rastopljenim kajmakom i poslužiti uz kefir. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.