3.12.2018. 11:44
0
Griz pogačice sa parmezanom
Pogačice od griza su jedno od onih jela za koje će vam svi, koji ih probaju, tražiti recept, a koliku god mjeru da napravite uvijek će se tražiti pogačica više.
Sastojci:

1 l mlijeka 
1 kašičica soli 
250 g pšeničnog griza
2 žumanca
20 g parmezana 
80 g putera

nadjev:
30 parmezana
20 g putera

Zagrijte mlijeko sa malo soli, pa kada proključa smanjite vatru i postepeno dodajite pšenični griz, neprestano miješajući. Griz kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Zatim, skinite s vatre i ostavite da se ohladi oko 5-10 minuta.

Nakon toga, u griz dodajte žumanca, narendani parmezan i kockice putera koji je stajao na sobnoj temperaturi. Drvenom kašikom miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Možete se pomoći i rukama, pa umijesiti tijesto. Ostavite sve da se skroz ohladi, a ako nemate vremena, tijesto stavite u frižider.

Na pobrašnjenoj površini, ohlađeno tijesto razvaljajte na debljinu od 0,5 cm, pa okruglim kalupom ili čašom napravite krugove od tijesta. Bitno je da napravite paran broj pogačica, jer ćete ih na kraju slagati jednu na drugu.

Poredajte pogačice u tepsiju, pa na svaku stavite malo putera i narendanog parmezana, pa ih poklopite drugom pogačicom. Stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 25 minuta, odnosno dok lijepo ne porumene. Tefal, ideje bez kojih ne možete.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.