Otkrivamo vam kako je dobar riblji zalogaj pripremiti lako i jednostavno, a sve uz malu pomoć alu folije.
Sastojci:
4 fileta bakalara
1 mrkva
1 tikvica
5-6 kom. cherry paradajza
1 glavica ljubičastog luka
20 g maslina (crnih/zelenih)
3 češnja bijelog luka
1 kašika peršuna
1 limun
maslinovo ulje
Svjež filet bakalara nije lako pronaći, ali ako budete u prilici obavezno ga kupite. Ribu dobro isperite pod vodom, pa je potom dobro posušite.
Mrkvu i tikvicu isjecite na trakice, paradajz i masline prepolovite, a ljubičasti luk izrežite na ploške. Povrće blago posolite i pobiberite, pa ga dobro izmiješajte.
Otkinite dovoljno komad alu folije kojim ćete moći umotati ribu i povrće, pa ga prije dodavanja namirnica premažite kvalitetnim maslinovim uljem. Na dno stavite povrće, a po njemu ribu. Po ribi rasporedite sitno nasjeckan bijeli luk i peršun, te deblju krišku limuna. Također, i ribu možete posoliti i pobiberiti. Sve, potom, umotajte dobro u foliju pazeći da ne ostane nikakva rupa kroz koju bi izlazila toplota.
„Paketiće“ od folije poslažite u tepsiju i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko pola sata. Okusi povrća, ribe i začina će se tako lijepo ispreplitati da ćete uživati u svakom zalogaju. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.