Baš kao što slatke možete mazati s čim god želite, tako i slane možete puniti sa onim što najviše volite. Pogađate, riječ je o palačincima, a ovoga puta smo ih spremili sa okusima mora!
Sastojci:
smjesa za palačinke:
250 g brašna
2 jaja
250 ml mlijeka
250 ml vode
prstohvat soli
nadjev:
maslinovo ulje
1 ljubičasti luk
1 kašika đumbira
3 češnja bijelog luka
150 g kozica
so
biber
pohovanje:
1 jaje
100 g prezla
1 kašika svježeg peršuna
Postoje različiti recepti za smjesu za palačinke, ali ova je odlična za pripremu pohovanih. Najprije utucite jaja, pa dodajte mlijeko i vodu, te nastavite mutiti. Zatim, dodajte malo soli i postepeno umiješajte brašno. Za pravljenje savršenih palačinaka naš kuhar je koristio
Tefal tavu za palačinke. Nema ulja, a nema ni ljepljenja tijesta za dno tave.
Kada ispržite sve palačinke, napravite i jednostavan nadjev. Na maslinovom ulju prepržite ljubičasti luk, đumbir i bijeli luk, pa dodajte kozice. Začinite i pržite sve oko 5 minuta.
Nadjev stavljajte na 1/3 palačinka i umotajte ga tako da ne može iscuriti. Umotane palačinke, potom, uvaljajte u razmućeno jaje, pa u mješavinu prezle i svježeg peršuna. Pržite ih u dubljem ulju, dok fino ne porumene sa svih strana. Poslužite uz svježu salatu i umak od kečapa i majoneze.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.