20.12.2018. 12:11
0
Pohovani palačinci sa okusom mora
Baš kao što slatke možete mazati s čim god želite, tako i slane možete puniti sa onim što najviše volite. Pogađate, riječ je o palačincima, a ovoga puta smo ih spremili sa okusima mora!
Sastojci:
smjesa za palačinke:
250 g brašna 
2 jaja 
250 ml mlijeka 
250 ml vode 
prstohvat soli 

nadjev:
maslinovo ulje 
1 ljubičasti luk
1 kašika đumbira
3 češnja bijelog luka
150 g kozica
so
biber

pohovanje:
1 jaje
100 g prezla
1 kašika svježeg peršuna

Postoje različiti recepti za smjesu za palačinke, ali ova je odlična za pripremu pohovanih. Najprije utucite jaja, pa dodajte mlijeko i vodu, te nastavite mutiti. Zatim, dodajte malo soli i postepeno umiješajte brašno. Za pravljenje savršenih palačinaka naš kuhar je koristio Tefal tavu za palačinke. Nema ulja, a nema ni ljepljenja tijesta za dno tave.

Kada ispržite sve palačinke, napravite i jednostavan nadjev. Na maslinovom ulju prepržite ljubičasti luk, đumbir i bijeli luk, pa dodajte kozice. Začinite i pržite sve oko 5 minuta.

Nadjev stavljajte na 1/3 palačinka i umotajte ga tako da ne može iscuriti. Umotane palačinke, potom, uvaljajte u razmućeno jaje, pa u mješavinu prezle i svježeg peršuna. Pržite ih u dubljem ulju, dok fino ne porumene sa svih strana. Poslužite uz svježu salatu i umak od kečapa i majoneze.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.