Jednom kada probate pljeskavice od pilećeg mesa, druge nećete više ni praviti. Ako nam ne vjerujete, isprobajte ovaj recept i uživajte u povrtno-pilećim zalogajima!
Sastojci:
200 g pileće džigerice
400 g pilećeg filea
5 kašika integralnog brašna
1 ljubičasti luk
1 manja tikvica
2 češnja bijelog luka
1 jaje
muškatni oraščić
origano
svježi peršun
so
biber
Tek kada počnete koristiti
Tefal kućanske aparate i posuđe shvatite kako kuhanje može biti ne samo jednostavno, već i zabavno.
Za početak sami možete napraviti faširano meso i to zahvaljujući
Tefal mašini za mljevenje mesa sa kojom možete tačno odrediti koliko želite da vaše meso bude samljeveno. Dakle, najprije isfaširajte džigericu, a potom i file.
U meso dodajte sitno nasjeckane ljubičasti i bijeli luk, te narendanu tikvicu. Začinite sa muškatnim oraščićem, origanom, svježim peršunom, soli i biberom. Na kraju dodajte jaje i sve dobro izmiješajte.
Brašno dodajite postepeno i miješajte dok ne dobijete smjesu od koje ćete moći oblikovati pljeskavice. Oblikujte manje pljeskavice (veličine dlana) na debljinu od 2 cm, pa ih poredajte u tepsiju i pecite na 180 stepeni oko 25 minuta.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.