Kada stigne zima, vrijeme je za jela na kašiku. Ovo je jednostavan recept u kojem se piletina sjajno uklopila sa carskom mješavinom povrća.
Sastojci:
300 g pilećeg filea
100 g mrkve
100 g karfiola
100 g brokule
50 ml paradajz sosa
500 ml vode
maslinovo ulje
so
mješavina začina
bosiljak
Pileći file isjeckajte na veće kockice, pa ga kratko prepržite na maslinovom ulju. Dodajte povrće, pa sve dinstajte oko 5 minuta. Kada tečnost od povrća ispari, ulijte paradajz sos i sve dobro izmiješajte.
Nakon što paradajz počne da ključa dodajte toplu vodu, pa sve začinite. Promiješajte, smanjite vatru i pustite da krčka oko 25 minuta. Prilikom serviranja u vaše varivo možete staviti kašiku pavlake ili milerama.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.