21.1.2019. 10:44
0
Zapečenac od špinata i artičoke
Većina povrća ne zahtijeva dugotrajan proces pripreme za jelo, a ukusni zapečenac od špinata i artičoke gotov je u trenu. Uživajte u bogatim okusima povrća i sira.
Sastojci:

20 g putera
500 g špinata 
200 g artičoke
300 g krem sira 
2 kašike milerama 
80 g mozzarelle
20 g parmezana
50 ml tople vode
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašičica crvene paprike
malo svježeg bosiljka

Špinat dobro operite, pa ga dodajte u rastopljen puter i povremeno ga promiješajte. Kada se špinat smanji i pusti vodu, dodajte artičoku koju nije potrebno previše sitniti. Ako ste u mogućnosti koristite svježu, a poslužite će i ona koju možete pronaći pakovnu u teglice sa uljem.

Po želji sve malo posolite i pobiberite, pa dodajte bijeli luk u prahu i crvenu papriku. Umiješajte potom, krem sir, mileram i malo vode, pa kada se svi sastojci sjedine prebacite u vatrostalnu zdjelu ili dublju tepsiju.

Povrće pospite narendanom mozzarellom i parmezanom, pa zapecite u rerni na 190 stepeni. Dovoljno je da samo sir porumeni i jelo je gotovo, ali možete i ostaviti malo duže da se sve fino zapeče. Zapečenac možete poslužiti kao toplo predjelo, prilog ili zasebno jelo uz prepečene tortilje. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.