Ko bi mu mogao odoljeti? S vana hrskav, iznutra mekan, a „pršti“ od okusa! Takav je grilovani začinjeni krompir koji smo pripremili uz pomoć Tefal OptiGrilla.
Sastojci:
4 krompira
50 g parmezana
30 ml maslinovog ulja
1 kašičica bosiljka
1 kašičica ruzmarina
1 kašičica crvene paprike
1 kašičica origana
1 kašičica majčine dušice
so
biber
Ovaj jednostavni i brzi recept za hrskavi, a mekani krompir je pravo remek djelo. A savršene rezultate naši kuhari su napravili uz pomoć
Tefal OptiGrilla koji vam omogućava da roštiljate u toplini svog doma.
Krompir ogulite i stavite u vodu da se kuha oko 15 minuta. Izvadite ih iz šerpe i ostavite da se ohlade. U posebnoj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje sa začinima.
Ohlađene krompire narežite na ploške debljine 1 cm, pazeći da ploške budu jednako debele. Ploške krompira premažite sa obje strane mješavinom ulja i začina.
Upalite OptiGrill izaberite manuelno biranje temperature, pritisnite OK i sačekajte da se grill ugrije. Grill ploče premažite sa malo ulja, pa po njima poredajte ploške krompira i poklopite. Poslije 5 minuta, dobit ćete savršeno izgrilovan krompir koji je odličan kao prilog uz neko meso, ili ga sa kajmakom i suhim mesom možete poslužiti kao predjelo ili mezu.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.