25.2.2019. 7:34
0
Veggie namaz
Mada je kod nas najpopularniji kada se pohuje, patlidžan je odlična namirnica za jedan osvježavajući povrtni namaz.
Sastojci:

600 g patlidžana 
maslinovo ulje
1 luk 
3 češnja bijelog luka 
1 kašičica bibera
1 kašičica soli
4 kašike soka od limuna 
1 kašika šećera

Patlidžan ogulite, pa ga narežite na ploške debljine oko 0,5 cm. Na maslinovom ulju kratko prepržite ploške sa obje strane, te ih malo posolite i pobiberite. Skinite s vatre i ostavite sa strane.

U posebnoj zdjeli pomiješajte sitno nasjeckane luk i bijeli luk, pa im dodajte biber, so, sok limuna i šećer. I ovu smjesu ostavite malo da odstoji.

Ohlađene patlidžane, potom, izgnječite viljuškom ako volite da vam ostanu komadići ovog povrća. Ako želite kremastiji namaz, onda je preporuka da patlidžan usitnite u sjeckalici ili blenderu. U smjesu od patlidžana, nakon toga, umiješajte smjesu od luka i začina, pa sve ostavite u frižider da se hladi oko 2 sata. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.