6.3.2019. 7:35
0
Pileće pečenje
Pile iz rerne može biti pravi specijalitet, a mi vam donosimo recept kako da u tome i uspijete.
Sastojci:

1 pile (oko 1,2 kg)
200 ml ulja
100 ml vode
400 g tjestenine po želji
so
crvena paprika
mješavina začina
kurkuma

Pile najprije blago prelijte uljem, pa ga rukama što bolje utrljajte u svaki dio mesa. Zatim, meso pospite solju, crvenom paprikom, mješavinom začina i kurkumom, pa ponovite postupak utrljavanja začina u meso. Pouljeno i začinjeno pile ostavite najmanje sat vremena kako bi što bolje upilo sve.

Ostatak ulja izlijte u tepsiju u kojoj ćete peći pile, pa dodajte 100 ml vode i fino izmiješajte. U to položite pile, pa ga stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko sat vremena. Povremeno, pile polijte masnoćom oko njega, a kada porumeni s jedne strane, okrenite ga na drugu.

Dok se pile peče, skuhajte tjesteninu. Najbolje je da koristite tjesteninu kao što su široki rezanci, ili mlinci. Pastu, dakle, skuhajte al dente, ili čak da ostane i ne skuhana, pa je dodajte u masnoću koja će biti oko pileta, dobro izmješajte i pustite oko 10-15 minuta da lijepo upije sve sokove, a uz to se i dokuha. Pile, potom, isijecite na porcije po želji pa poslužite uz tjesteninu i zelenu salatu. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.