Nekad vam nije ni do čega, a najmanje do pravljenja hljeba. Ali, zahvaljujući Tefal pekaču taj posao nikada nije bio lakši!
Sastojci za hljeb od 750 g:
235 g brašna
110 g integralnog brašna
110 g raževog brašna
270 ml vode
2 kašike ulja
1 kašika soli
1 kašika mlijeka u prahu
1 kašičica instant kvasca
Među brojnim korisnim aparatima koje možete pronaći u
Tefalu, jedan ima posebno mjesto. Riječ je o Tefal pekaču
Pain Et Tresors Maison PF251835 u kojem osim hljeba, možete pripremati i tijesto za pizze, tijesta za peciva, svježu tijesteninu, ili čak i džem.
Naši kuhari su se okušali u pravljenju seljačkog hljeba i ostali su oduševljeni konačnim rezultatom.
Zdjelu u pekaču izvaditi iz aparata, pa u nju dodajite sastojke prema redoslijedu. Dakle, najprije naspite voda, pa ulje, a potom dodajte so i mlijeko u prahu.
Brašno izvagajte tačno po receptu, pa dodajite jedno po jedno u posudu za pečenje. Na kraju stavite kvasac, pa posudu vratite u pekač.
Zatvorite poklopac pekača, i izaberite program broj 8. Također, na aparatu odaberite težinu hljeba koji pravite (u ovom slučaju 750 g), te stepen zapečenosti (slabije pečen, pečen, dobro pečen). Pokrenite program na dugmetu START i prepustite ostatak posla aparatu.
Vaš hljeb će biti pečen za otprilike tri sata, tako da za to vrijeme možete nesmetano pripremati ručak, ili jednostavno odmarati i čekati da se vašim domom raširi neodoljivi miris domaćeg hljeba.
Hljeb ostavite da se ohladi, pa ga tek onda izvadite iz zdjele i poslužite uz šta god želite.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.