20.3.2019. 14:52
0
Orah pljeske
Jednostavniji recept za slasniji kolač od ovog teško ćete naći. U njemu će posebno uživati ljubitelji oraha.
Sastojci:

350 g mljevenih oraha
200 g šećera u prahu
80 g brašna 
30 g prezle 
1 vanilin šećer
120 g čokolade
1 kašika ruma
3 jaja 
šećer u prahu za posipanje

Za pripremu ovih slatkih pljeskavica zaista vam nije potrebno mnogo vremena. Orahe možete samljeti na sitno, ili po želji samo ih grubo nožem nasjeckati. Za koju god varijantu da se odlučite nećete pogriješiti.

Dakle, u većoj zdjeli pomiješajte najprije „suhe“ sastojke: brašno, šećer u prahu, prezlu, te vanilin šećer. Zatim, dodajte orahe i narendanu čokoladu, pa sve lagano izmiješajte. Na kraju dodajte rum i jaja i lagano rukama umijesite glatko tijesto. Ukoliko vam smjesa bude tečna slobodno dodajte malo prezle dok ne postignete željenu gustinu. Smjesu možete ostaviti u frižider kako biste je lakše oblikovali, ali možete je i odmah početi koristiti. 

Pravite kuglice veličine ping pong loptice ili malo veće, pa ih temeljito uvaljajte u šećer u prahu i redajte u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje. Pošto će se kuglice tokom pečenje raširiti i pretvoriti se u male pljeskavice, pripazite da ostavite dovoljno prostora među njima.

Sve stavite u zagrijanu rernu na 130 stepeni i pecite oko 20 minuta. Prije serviranja pljeske ostavite da se ohlade, pa poslužite uz šolju mlijeka ili čaja. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.