11.4.2019. 10:59
0
Grah čorbanac
Znate kako postoje neka jela o kojima pričate svima da su dobra... E takav je ovaj grah čorbanac u koji ne ide ni komadić mesa!
Sastojci:

500 g šarenog graha
1 luk
2 paprike 
3 mrkve 
100 g baby kukuruza
200 g pelata
1 l povrtnog temeljca
komadić korijena celera
so
biber
svježi peršun

Pošto je naš kuhar ovo jelo pripremao u Tefal ekspres loncu, nije bilo potrebe grah stavljati ranije u vodu da nabubri. Dakle, za početak grah prelijte vodom i kuhajte ga u ekspres loncu oko 15 minuta. Skinite ga s vatre i ostavite sa strane.

U tavi zatim na malo ulja prepržite sitno nasjeckan luk, pa kad omekša dodajte crvenu papriku (a može i neka druga) izrezanu na kockice, te mrkvu, korijen celera i baby kukuruz. Nakon toga, dodajte grah iz ekspres lonca i sve dobro izmiješajte.

Povrće, potom, vratite u ekspres lonac, posolite, pobiberite i prelijte povrtnim temeljcem. Poklopite lonac i kuhajte još sve oko desetak minuta. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.