8.5.2019. 14:39
0
Gambo salata
S kozicama možete napraviti čuda, a jedno od njih je i ova lagana salata koja nam svojim aromama već najvaljuje ljeto.
Sastojci:

300 g kozica
1 paradajz
200 g rukole
100 g cherry paradajza
30 g crnih maslina
stabljika celera

dresing:
100 ml povrtnog temeljca
2 češnja bijelog luka
1 kašika sirćeta
30 ml maslinovog ulja

Očišćene kozice ubacite u hladnu vodu zajedno sa svježim paradajzom i kuhajte oko 5 minuta nakon što proključa voda. Kozice izvadite i ostavite sa strane, a vodu od kuhanja iskoristite da napravite temeljac, tako što ćete u 100 ml vode od kuhanja staviti komadić kocke za povrtnu supu.

U veću zdjelu poslažite listove rukole, pa po njima rasporedite kozice. Dodajte cherry paradajz, crne masline i trakice stabljike celera.

U povrtni temeljac dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, sirće i maslinovo ulje, pa dobro sve izmješajte i lagano prelijte preko kozica i povrća. Dobar tek želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.